Совети

Совети
ВИДЕО: Еве зошто никогаш не би требало да се престројувате наслепо

Иако модерните автомобили поседуваат низа активни и пасивни безбедносни елементи, целата оваа технологија е немоќна пред човечката глупост Модерните автомобили поседуваат цела низа активни и…

Совети
ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: Лежечките полицајци се тивки убијци на автомобилите

На домашните патишта повеќето лежечки препреки на патот се нелегални, а една британска студија докажа дека само десетина преоѓања преку овие појави на патот можат…

Совети
ВОЗЕТЕ ВНИМАТЕЛНО: Светски ден на сеќавање на жртвите од сообраќајни незгоди

Редакцијата на „Високи Октани“ и РСБСП апелираат до сите надлежни институции да ја позиционираат безбедноста на сообраќајот на врвот на агендата на дејствување и истовремено,…

Совети
ЗАРАДИ ЛИЧНА БЕЗБЕДНОСТ: Од денес задолжителна зимска опрема во возилата

Денес стапува во сила законската обврска за задолжително поседување зимска опрема во возилата Според законот за безбедност на сообраќајот на патиштата, возачите се соочуваат со…

1 2 3 15