Колку „Зелениот пекол“ е опасен потврдува и овој инцидент, во кој учествуваа дури 14 автомобили

nurburgring-crash-14-cars-06

Колку „Зелениот пекол“ е опасен потврдува и овој инцидент, во кој учествуваа дури 14 автомобили, а целиот карамбол можеше да се избегне доколку возачите обрнуваа внимание на редарите кои сигнализираа намалување на брзината.

nurburgring-crash-14-cars-05

Колапсот на патеката настана по излетување на едно возило од возната лента, по што следуваше верижно губење на контрола на повеќе возила што доведе до вистински карамбол.

nurburgring-crash-14-cars-01

Голема среќа е што нема настрадани, а ниту потешко повредени.

nurburgring-crash-14-cars-02

Поразителен е фактот што некои возачи сепак сопреле на време и прописно се тргнале надвор од патеката, за потоа на нив да налетаат други возила, целосно вон контрола.

Повеќе вести од денес тука.

Facebook Comments

Comments

comments

Сподели.


За Авторот

Коментарите се затворени.