Произведувачот од Штутгарт го открива одговорот во видео прилогот од серијалот „Porsche одговара на вашите најпопуларни прашања“

maxresdefault (1)

На нашите читатели веќе им откривме дека Porsche за својот најславен модел ја одбрал нумеричката ознака 901, но и дека на самиот старт на производството бил принуден да ја промени.

Имено, компанијата Peugeot ги поседувала правата за користење на трицифрените броеви со нула во средината за своите модели на автомобили.

Меѓутоа, помалку е познато зошто германскиот произведувач се одлучил 911-ката да ја добие токму таа ознака. Причината е прозаична, а произведувачот од Штутгарт го открива во видео прилогот од серијалот „Porsche одговара на вашите најпопуларни прашања“:

Повеќе вести од денес тука.

Comments

comments

Сподели.


За Авторот

Коментарите се затворени.