Дали некогаш сте се запрашале колку долго возилата можат да возат без капка масло, пред моторот да биде уништен?

maxresdefault

Моторното масло има тројна улога – подмачкува, чисти и ги лади внатрешните делови на агрегатот.

Но, дали некогаш сте се запрашале колку долго возилата можат да возат без капка масло, пред моторот да биде уништен?

Доколку сметате дека се работи за бесмислица, бидејќи секој возач е свесен дека моторот без масло не може да работи, тогаш треба да се прецизира дека во Велика Британија секој ден во просек страдаат дури 25 автомобили токму заради оваа причина.

Британските колеги одлучија да тестираат колку долго автомобилот може да издржи без масло во моторот, а при тоа возилата не се штедени.

Ги предупредуваме автоентузијастите дека видео прилозите се вознемирувачки.

Повеќе вести од денес тука.

Comments

comments

Сподели.


За Авторот

Коментарите се затворени.