Веќе и серискиот 5.0-литарски S85 V10 е фантастичен, но со Dinan stroker китот овој M5 E60 се претвора во вистински демон

dinan m5

Познавачите на BMW ќе се сложат со констатацијата дека претходната генерација на  M5 (E60), придвижуван од фантастичниот 5.0-литарски V10 S85 агрегат, воедно е и еден од најпосакуваните BMW модели со најдобар звук на сите времиња.

Доколку овој атмосферец дополнително ќе се „набилда“, како што е овој, со Dinan stroker кит, каде волуменот е зголемен на 5,8 литри и 630кс, во комбинација со KKS издувниот систем, на задоволството му нема крај.

Повеќе вести од денес тука.

Comments

comments

Сподели.


За Авторот

Коментарите се затворени.