По налетот на поларниот бран од север, земјава е окована во снег и мраз, а надлежните по илјадити пат не само што не беа на висината на задачата, туку и тотално потфрлија

Автомобильные "пробки" в Москве

Во вакви ситуации поседувањето на соодветен хардвер, ефикасноста, екипираноста и обученоста се неопходни фактори за успешно расчистување на снежните наноси на коловозот, што најдобро се гледа од видео прилогот.

Тимот на руските патари стручно и со голема брзина го чисти целиот автопат, додека позади нив на безбедна далечина следи колона на возила предводена од патролно возило.

Фино, културно, цивилизирано.

А таму некаде на брдовитиот Балкан, во некоја далечна земја дури милион и 500.000 евра народни пари се обезбедени само зимава за расчистување на снегот, кои најверојатно со некое магично стапче се прелеани во малобројни приватни џебови, а ситуацијата на теренот е следна:

Повеќе вести од денес тука.

Comments

comments

Сподели.


За Авторот

Коментарите се затворени.