Колку „Зелениот пекол“ е опасен потврдува и овој инцидент, во кој учествуваа дури 14 автомобили

nurburgring-crash-14-cars-06

Колку „Зелениот пекол“ е опасен потврдува и овој инцидент, во кој учествуваа дури 14 автомобили, а целиот карамбол можеше да се избегне доколку возачите обрнуваа внимание на редарите кои сигнализираа намалување на брзината.

nurburgring-crash-14-cars-05

Колапсот на патеката настана по излетување на едно возило од возната лента, по што следуваше верижно губење на контрола на повеќе возила што доведе до вистински карамбол.

nurburgring-crash-14-cars-01

Голема среќа е што нема настрадани, а ниту потешко повредени.

nurburgring-crash-14-cars-02

Поразителен е фактот што некои возачи сепак сопреле на време и прописно се тргнале надвор од патеката, за потоа на нив да налетаат други возила, целосно вон контрола.

Повеќе вести од денес тука.

Comments

comments

Сподели.


За Авторот

Коментарите се затворени.