Кој вели дека Бугарите не знаат да тјунираат автомобили?

Trabant, источногерманскиот „ужас“, кој беше придвижуван од мал 0.6-литарски двотактен двоцилиндраш и денес за многу луѓе е вистинска легенда. Така мислат и во бугарската тјунинг куќа „Кокоња“.

На „Траби“ до 100км/ч му требаат вечни 21 секунди и не оди побрзи од 112км/ч, но тимот на „Кокоња“ тоа го смени вградувајќи му 220кс моќен 5-цилиндричен турбо мотор од Fiat Coupe Turbo и давајќи му име Trabant RS.

Trabant 601 RS by Kokonja претрпел и низа други унапредувања, меѓу кои е и навалувањето, а за безбедното сопирање се грижат Brembo сопирачки.

Потполно е изменет и ентериерот.

Сега е модерен со спортски детали, меѓу кои се истакнуваат спортски Recaro седишта.

Повеќе вести од денес тука.

Comments

comments

Сподели.


За Авторот

Коментарите се затворени.