На патеката Валелунга се појави ултра реткиот супер автомобил Veneno – Самата негова појава на цивилен пат предизвикува воодушевување, а присуство на тркачка писта е вистинска сензација

veneno2

Кога супер автомобилите се во прашање, особено оние ретките на кои бројот на изработени примероци се бројат на прстите на една рака, опкружувањето во кои функционираат и се движат е строго контролирано.

Но, постојат и ретки исклучоци.

На патеката Валелунга на презентација на Lamborgini, се појави ултра реткиот супер автомобил Veneno.

veneno

Самата негова појава на цивилен пат предизвикува воодушевување, а присуство на тркачка писта е вистинска сензација.

Иако условите за возење беа многу лоши, организаторите се одлучија возилото вредно 10-на милиони евра сепак да излезе на патеката, па возачот имаше можност да ги презентира своите вештини возејќи ѕвер со V12 агрегат и 740кс на лизгава влажна подлога.

Да погледнеме како тоа изгледа:

Повеќе вести од денес тука.

Comments

comments

Сподели.


За Авторот

Коментарите се затворени.