Погледнете како изгледаше развојот на фабричките радио уреди во автомобилите

maxresdefault

Како репер за ова интересно патување во аудио историјата е земен Volkswagen Golf и тоа од 1974 година до денес.

Аудио системите во Golf во изминатите четири децении еволуираа од едноставно Blaupunkt радио без можност за меморирање на станици, преку радио касетофон, ЦД и ДВД плеер, па се до денешните најсовремени Discover Pro мултимедијални уреди со екран чувствителен на допир, 3D приказ на навигација и команди преку гестикулации.

Практично, единствено нешто што е заедничко на првиот и на последниот аудио систем е радиото.

Да го погледнеме видео прилогот:

Повеќе вести од денес тука.

Comments

comments

Сподели.


За Авторот

Коментарите се затворени.