Ford објави многу интересна анимација во која се прикажани патролните автомобили кои од 1950 година ги има изработувано за полициските сили на САД

Ford

Со децении Ford е популарен како полициски патролен автомобил во Америка, а еден од најзначајните беше Mainline во седан верзија, кој го отвора видео прилогот. Interceptor од 1952 имаше за тоа време импозантен V8 мотор со 125кс, додека 4 години подоцна се појави и унапреден модел со дури 215кс.

Полициските „Фордови“ стануваа се помоќни, па така во почетокот на 70-те имаа агрегати со преку 400кс.

Во склад со современите трендови во автомобилската индустрија, најновиот полициски Ford Fusion (кај нас познат како Mondeo) има хибриден погон со twin-turbo EcoBoost V6 агрегат.

Да го погледнеме видео прилогот:

Повеќе вести од денес тука.

Comments

comments

Сподели.


За Авторот

Коментарите се затворени.