Старата генерација на Niva ќе го замени нов, многу посовремен модел

Lada Niva Duster2

Неодамна се појавија информации дека старата генерација на Niva ќе се замени нов модел, а изданието на Kolёsa.ru ја претстави својата визија идната Lada Niva.

Во отсуство на официјален приказ на наредната генерација на легендарното теренско возило, некои стручњаци се обидуваат да замислат како би можела да изгледа следната генерација на Lada 4×4.

Lada Niva Duster

При дизајнирањето е земена во предвид најавата дека новиот автомобил ќе биде создаден врз платформата Global Access, на која се произведуваат Renault Duster и Kaptur, а дизајнерите се раководеа и со концепцискиот приказ на моделот XCode на фабриката Avtovaz.

Повеќе вести од денес тука.

Comments

comments

Сподели.


За Авторот

Коментарите се затворени.