Видео прилогот снимен на улиците на Сан Франциско 1906 година ни открива прилично хаотична сообраќајна состојба во раните периоди на автомобилизмот

Сан Франциско

Реткиот видео прилог, снимен на улиците на Сан Франциско во далечната 1906 година, ни открива прилично хаотична сообраќајна состојба во еден велеград на тоа време, во раните периоди на автомобилизмот.

Првите автомобили се појавиле на улиците во период кога сообраќајната култура и прописи уште не постоеле.

На патиштата се движеле пешаци, велосипедисти, запрежни коли, запрежни и електрични трамваи, па дури и коњаници.

На овој интересен филм од 1906 година, кој е снимен со камера поставена на трамвај во движење, гледаме како функционирал сообраќајот во еден голем град на почетокот на 20 век.

Повеќе вести од денес тука.

Comments

comments

Сподели.


За Авторот

Коментарите се затворени.