Mustang засекогаш ќе остане во историските книги забележен со златни букви како модел кој стана еден од најомилените автомобили на сите времиња

1965-mustang-conjoined-with-2015-mustang-for-arts-sake-107142_1

Mustang засекогаш ќе остане во историските книги забележен со златни букви како модел кој 1964 година буквално го излуде американскиот пазар, катапултирајќи ја побарувачката до небо.

Во меѓувреме, се појавија некои генерации кои отстапуваа од темелната идеја, но колку што оригиналниот Ford Mustang беше и остана во срцата на авто ентузијастите, толку актуелниот модел е успешен и баран на сите светски пазари.

810D3LJC-3L._SL1200_

Со 110.000 продадени купе верзии и 30.000 кабриолети Ford Mustang беше најпродаван спортски автомобил на светот во 2015 година.

Успехот беше толку позначителен што моделот беше достапен и на пазарите на Велика Британија и Кина.

Како течеше еволуцијата на американското мускулесто чудо погледнете во видео прилогот:

Повеќе вести од денес тука.

Comments

comments

Сподели.


За Авторот

Коментарите се затворени.