Руските криминалци користат импресивен систем на ротирање на регистарски таблички

007

Непрекидната борба на криминалците и на органите на редот доведе и до драстичен напредок во „гаџетите“ кои потсетуваат на оние од филмовите на Џејмс Бонд.

Доколку сте фан на филмскиот серијал за тајниот агент 007, тогаш лесно ќе го препознаете овој патент со потекло некаде од балканските простори, кој и практично е применет од страна на руската мафија.

Како што може да се види на видео прилогот, за само секунда и пол регистарските таблички на возилото се менуваат, што за бегалците од полицијата многу често може да значи слобода или затвор.

Секако, напоменуваме дека користењето на вакви направии е строго забрането.

Повеќе вести од денес тука.

Comments

comments

Сподели.


За Авторот

Коментарите се затворени.