Освен најсилната верзија со 5000кс Devel ги претстави и „послабите“ верзии со 3000, односно со 2000кс

devel-saixteen

Освен најсилната верзија со 5000кс, која ќе биде наменета само за тркачка патека, Devel ги претстави и „послабите“ верзии со 3000, односно со 2000кс кои ќе бидат легални за „цивилно“ возење.

Како што може да се види од приложените видео материјали, знаменосецот на понудата моделот Devel Sixteen, кој од монструозен 12.3-литарски V16 мотор со 4 турбо полначи извлекува дури 5000кс, визуелно се разликува од прототипот кој пред некоја година го претставивме.

Прецизирано е дека „влезниот модел“ ќе располага со 2000кс, а го следи посилна верзија со 3000кс.

Погледнете како изгледаат споменатите модели:

Повеќе вести од денес тука.

Comments

comments

Сподели.


За Авторот

Коментарите се затворени.