Звукот на расниот тркачки италијански автомобил го подигнува нивото на адреналинот на секој автомобилски ентузијаст

Претечкиот звук на рикање е исконски вткаен во човечката ДНК, бидејќи во минатото нашите предци на тој начин биле предупредувани на блиската опасност од лавови и други диви животни.

Оваа појава кај човекот предизвикувала страв и почит во исто време, така да не е ништо чудно што некои ентузијасти ова го поврзуваат со жестокото „рикање“ на некое Ferrari или Lamborghini.

Ferrari FXX K Evo е совршен пример за денешната приказна. Оваа црвена ѕвер е пред нас на патека со број 54 и толку е гласна што станува потполно јасно зошто не е легална за друмски сообраќај.

Уживајте во симфониските потенцијали на FXX K Evo и не заборавајте дека во центарот на збиднувањата е одличен 6.2-литарски V12 агрегат:

Повеќе вести од денес тука.

Comments

comments

Сподели.


За Авторот

Коментарите се затворени.