Шест врвни автомобили, кои со своите перформанси, но и со специфичен звук го одземаат здивот

Ерата на високо перформантни атмосферски мотори се ближи кон крајот, но вистинските вљубеници во овие моќни машини и понатаму можат да уживаат во некои од спортските автомобили кои и пркосат на турбо ерата.

Турбо моторите се се повеќе застапени, како во стандардните модели, така и во оние кои навистина будат страст и возачки адреналин.

Сепак, сите произведувачи на спортски и суперспортски автомобили не ги укинаа атмосферците. На пазарот и понатаму се нудат моќни машини, кои својата полна сила ја ослободуваат дури кога жестоко ќе се натераат во високи вртежи.

DriveTribe одбра токму такви шест врвни автомобили, кои со своите перформанси, но и со специфичен звук на мотор го одземаат здивот.

Ова е нивниот избор, уживајте:

Повеќе вести од денес тука.

Comments

comments

Сподели.


За Авторот

Коментарите се затворени.