Независната европска организација задолжена за испитување на безбедноста на нови возила минатата година тестираше повеќе од 60 модели, а денес ги презентираме најбезбедните

01Clipboard

Независната европска организација задолжена за испитување на безбедноста на нови возила минатата година тестираше повеќе од 60 модели, а сега е објавена и официјална листа на најсигурните возила по класи за 2017 година.

Вкупно гледано најдобар резултат оствари Volvo XC60, а своевиден куриозитет е што новитетите на Volkswagen се први во дури три категории.

Што се однесува до моделите од Ц сегментот, кои спрема Euro NCAP категоризацијата се декларирани како фамилијарни автомобили, тука има изненадувања. Како најбезбедни се покажаа моделите на Subaru – Impreza и XV. Од друга страна, престижната титула на најсигурниот автомобил во мини MPV класата му припадна на Opel Crossland X.

Да ги разгледаме најбезбедните за 2017 година по класи:

СУПЕРМИНИ

Volkswagen-Polo-2018-1024-01

VW Polo *****

ФАМИЛИЈАРНИ АВТОМОБИЛИ

Subaru-Impreza_EU-Version-2018-1024-02

Subaru Impreza *****

Subaru-XV-2018-1024-03

Subaru XV *****

МАЛ MPV

Opel-Crossland_X-2018-1024-05

Opel Crossland X *****

МАЛ Off-Road

Volkswagen-T-Roc-2018-1024-01

Volkswagen T-Roc *****

ГОЛЕМ Off-Road

Volvo-XC60-2018-1024-04

Volvo XC60 *****

Executive

Volkswagen-Arteon-2018-1024-1d

VW Arteon *****

Повеќе вести од денес тука.

Comments

comments

Сподели.


За Авторот

Коментарите се затворени.