Кога станува збор за рели натпреварувањата Русите се во самиот врв со своите камиони, а еве како тренираат и го „газат“ својот KAMAZ

kamaz

Секој кој ги следи рели натпреварувањата, особено оние најтешките како што е Дакар, многу добро знае дека во камионската класа Русите со својот KAMAZ се со години во врвот.

KAMAZ P-20170531-00332_News

Тоа го потврдија и минатата сезона со освојување на уште една круна на најтешкото рели на светот.

Како руските тимови тренираат и се подготвуваат за овие тешки предизвици, најдобро го илустрира денешниот видео прилог.

KAMAZ P-20170531-00338_News

Едуар Николаев, двојниот победник на Дакар, немилосрдно го „гази“ својот KAMAZ со брзини и до 150км/ч, а возилото тешко преку 10 тони често прави скокови и преку 30 метри.

Повеќе вести од денес тука.

Comments

comments

Сподели.


За Авторот

Коментарите се затворени.