Фамозната улица во Сан Франциско е една од најпознатите на светот, но не по својата должина и ширина, туку по нешто сосема необично

stonethirtlombard

Lombard Street ги поврзува Hyde и Leavenworth Street во Сан Франциско, претставува вистинска светска атракција, а долга е само 400 метри.

Lombard_Street-_San_Francisco,_CA

Фамозната улица во Сан Франциско е една од најпознатите во светот. Но, не по својата должина, ниту ширина, туку по нешто сосема друго и необично.

LombardStreet_cropped

Имено, Lombard Street е најкривата и една од најстрмните улици на светот. Составена е од осум кривини, а угорнината изнесува дури 40 степени.

lombard-street-san-fran

Иако изгледа навистина чудесно и атрактивно, таа е и опасна.

maxresdefault

Проблемите со сообраќајот се чести, бидејќи некои возила со новите електронски системи едноставно не можат да ја совладаат стрмната угорнина.

Повеќе вести од денес тука.

Comments

comments

Сподели.


За Авторот

Коментарите се затворени.