Lada Niva ентузијаст од рускиот град Барнаул сериозно се позанимавал со својата миленичка и од неа направил вистински монструм

1510633818_a1

Денес претставуваме вистински монструм на руски начин, наречен Red Stone.

Овој примерок на Lada Niva претрпел цела низа на радикални измени. Во потполност се заменети системот на ослонување и погонот на четирите тркала.

004

Сега овој теренец има тркала од дури 46 инчи, ненормално висок клиренс и пространа рамка во склад со барањата на Руската авто-спортска федерација за класата трофи TR-3.

Интересно е тоа што моторот и менувачот останале исти.

Red Stone

Red Stone е направен од делови на стандардна Lada Nivа со 3 врати, а ентузијастот во својот проект вложил преку две и пол години работа.

Повеќе вести од денес тука.

Comments

comments

Сподели.


За Авторот

Коментарите се затворени.