Познатата книга Гинисови рекорди секој ден се збогатува со некое ново достигнување, а едно од најновите е и рекорд во должина на дрифтање

bmw-m5-drifting-world-record_827x510_51515506835

Познатата книга Гинисови рекорди секој ден се збогатува со некое ново достигнување, а едно од најновите е и рекорд во должина на дрифтање, кој го постави Johan Schwartz во BMW M5.

Во САД деновиве е поставен интересен рекорд за Гинис, каде Јохан Шварц успеа да постигне константен дрифт цели 8 часа, возејќи BMW M5.

Шварц, заедно со својот тим за поддршка и долевање гориво, успеа непрекидно да го одржи својот М5 во дрифт дури 8 часа, изминувајќи при тоа дури 374,17 километри, што воедно претставува двоен Гинисов рекорд.

Да погледнеме како изгледа овој несекојдневен потфат:

Повеќе вести од денес тука.

Comments

comments

Сподели.


За Авторот

Коментарите се затворени.