Воздушните перничиња спасуваат илјадници животи, но можат да бидат и опасни.

airbag-system-Возачите кои мислат дека не им треба безбедносниот појас, ослонувајќи се на воздушните перничиња при можна сообраќајна незгода, се доведуваат во голема опасност.

crashАко појасот не е врзан, воздушните перници можат да предизвикаат повреди, па дури и изгореници, бидејќи истите кај некои модели на автомобили содржат и противпожарен флуид. Со нивното унапредување и зголемување на нивниот број, опасноста станува уште поголема.

carcr7Не се работи за некаков технички проблем или пропуст, туку за некој вид на човечка грешка. Воздушната перница е дел од безбедносниот систем на возилото, кои го сочинуваат и други елементи – пред се безбедносниот појас.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAЗаради овој факт, помеѓу останатото, редакцијата на Високи Октани ви советува секогаш да го врзете својот безбедносен појас, веднаш кога ќе влезете во своето возило.

Повеќе вести од денес тука.

Comments

comments

Сподели.


За Авторот

Коментарите се затворени.