Кога моторот на италијанското спортско купе не сакал да „запали“, „Кралот“ загубил трпение па се обидел проблемот брутално да го реши со пиштол

По една жестока кавга со тогашната девојка, Линда Томпсон, Елвис седнал во својата жолта De Tomaso Panterа, сакајќи нагло и демонстративно да замине од местото на настанот.

Но возилото, надалеку познато по својата недоверливост, не сакало да стартува, што Елвис толку го налутило, што го извадил својот револвер и го испразнил во автомобилот.

Возилото е денес изложено во Петерсен музејот во Лос Анџелес, а на него можат да се видат дупките од куршуми.

Повеќе вести од денес тука.

Comments

comments

Сподели.


За Авторот

Коментарите се затворени.