Во текот на 2017 година на европскиот пазар се продадени 15.631.678 автомобили, а денес ги презентираме најпродаваните модели во секоја земја поединечно

Dacia-Logan-2017-1024-02

Во текот на 2017 година на европскиот пазар се продадени 15.631.678 автомобили, а денес ги презентираме најпопуларните модели во секоја земја поединечно.

Иако се најбарани моделите на Volkswagen (3.717.566) и Golf (445.206), сепак не е нужно да бидат и најпродавани во секоја земја поединечно.

Презентираме листа на најпродавани модели во Европа во 2017 година по земји:

Volkswagen-Golf-2017-1024-02

Австрија – Volkswagen Golf (14.244 возила)

Белгија – Volkswagen Golf (14.304)

Велика Британија – Ford Fiesta (94.533)

Чешка – Škoda Octavia (27.051)

Peugeot-208-2016-1024-03

Данска – Peugeot 208 (9.838)

Естонија – Škoda Octavia (1.328)

Финска – Škoda Octavia (5.692)

Skoda-Octavia-2017-1024-02

Франција – Renault Clio (117.473)

Германија – VW Golf (178.590)

Грција – Toyota Yaris (5.508)

Унгарија – Suzuki Vitara (8.782)

Исланд – Hyundai Tucson (4.907)

Италија – FIAT Panda (144.533)

Летонија – Nissan Qashkai (803)

Литванија – FIAT 500 (3.488)

Луксембург – VW Golf (1.859)

Холандија – Renault Clio (11.782)

Норвешка – VW Golf (11.620)

Полска – Škoda Fabia (18.876)

Португалија – Renault Clio (12.743)

Романија – Dacia Logan (17.192)

Словачка – Škoda Octavia (5.337)

Шпанија – Seat Leon (35.272)

Шведска – Volvo XC60 (24.088)

Швајцарија – Škoda Octavia (10.010)

Повеќе вести од денес тука.

Comments

comments

Сподели.


За Авторот

Коментарите се затворени.