Денес го разоткриваме митот за тоа дали руската Lada е навистина неуништива кола или не?

Водителот на популарниот руски Youtube канал Garažа 54 од епизода во епизода се бави со многу чудна проблематика – се обидува да го „убие“ моторот на Ladа.

Го „поеше“ сиротиот агрегат со масло за јадење, шеќер, сол, Кока-кола итн.

Но, колку навистина Ladа е јак автомобил кога вака сурово е измачувана и кога во неа е испразнето дволитарско шише од Кока-кола?

Возилото првиот километар го изминува без проблеми, за некаде на 1.700 метри моторот да се изгаси.

Како што и очекувавме, филтерот за гориво бил полн со слаткиот сок, па и карбураторот.

Во меѓувреме, автомеханичарите на Garažа 54 го исчистиле системот за довод на гориво, го замениле филтерот и сега останува да видиме дали руската гордост може да се оживее:

Повеќе вести од денес тука.

Comments

comments

Сподели.


За Авторот

Коментарите се затворени.