НАПОМЕНУВАМЕ: Не ја тестирајте точноста на овие податоци, туку веднаш штом ќе се запали сијаличката за резерва тргнете кон најблиската бензинска пумпа

Потрошувачка

Секој возач барем еднаш си го поставил прашањето кое стои во насловот на оваа статија.

Факторите за потрошувачката на горивото се бројни, тука се и различните системи во возилата, големината на резервоарот, битен е и стилот на возење, притисокот во пневматиците, квалитетот на горивото и друго.

Од оној момент кога ќе се запали сигналот за резерва, имајте на ум дека имате доволно простор да стигнете до првата пумпа, секако доколку возите во урбана средина.

За секој случај да провериме колку километри можат да се извозат со различни модели, по листата од порталот viralthread.com :

*Ford F-150 – 48 километри

Toyota Camry – 104 километри

Toyota Corolla – 96 километри

Honda Accord – 112 километри

Honda CR-V – 99 километри

Honda Civic – 94 километри

Ford Fusion – 56 километри

Ford Escape – 56 километри

Toyota RAV4 – 91 километри

Nissan Rogue – 125 километри

Hyundai Elantra – 48 километри

Ford Explorer – 56 километри

Ford Focus – 56 километри

Hyundai Sonata – 48 километри

Jeep Cherokee – 106 километри

Nissan Sentra – 96 километри

Jeep Wrangler – 75 километри

Jeep Grand Cherokee – 106 километри

Toyota Tacoma – 101 километри

Kia Optima – 48 километри

Toyota Highlander – 83 километри

Kia Soul – 48 километри

Toyota Sienna – 86 километри

Nissan Versa – 128 километри

Volkswagen Jetta – 91 километри

Honda Pilot – 72 километри

Ford Mustang – 56 километри

Toyota Tundra – 96 километри

Toyota Prius – 122 километри

Hyundai Santa Fe – 64 километри

Kia Sorento – 64 километри

Ford Transit – 56 километри

Mazda 3 – 111 километри

Mazda CX-5 – 107 километри

Škoda Fabia 1,4 – 131 километри

Opel Astra 1,6 – 82 километри

Напоменуваме: Немојте да го тестирате своето возило дали овие податоци се точни, туку веднаш штом ќе се запали сијаличката за резерва тргнете кон најблиската бензинска пумпа.

*Во листата се наведени најниските параметри.

Повеќе вести од денес тука.

Comments

comments

Сподели.


За Авторот

Коментарите се затворени.