Основачот на Amazon и официјално стана најбогатиот човек на светот со богатство проценето на 110 милијарди долари, па се поставува прашање каков автомобил вози тој човек?

Bezos

Основачот на Amazon, Џеф Безос, неодамна и официјално стана најбогатиот човек на светот со богатство проценето на 110 милијарди долари, па се поставува прашање каков автомобил вози тој човек?

Како контраст на огромната сума заработени пари, Џон останува доследен на своите скромни принципи и се вози во сосема обичен автомобил.

„Постигни повеќе со помалку“, е мантра која Безос ја повторува и на своите вработени во Amazon.

Jeff-Bezos-1996-Honda-Accord-5

Безос вози Honda Accord од 1996 година и за ова возило смета дека е „совршено добар автомобил“.

Пред да ја купи Јапонката, Безос возел уште еден економичен автомобил – Chevy Blazer од 1987 година.

Џон започнал 1994 година со „онлајн“ продажба на книги и имал само десетина вработени, а веќе во 1997 Amazon вредел 12 милијарди. Денес, неговата фирма „тежи“ повеќе од 600 милијарди долари, а Џон вози автомобил кој чини 4.000 долари.

Повеќе вести од денес тука.

Comments

comments

Сподели.


За Авторот

Коментарите се затворени.