Со обѕир на актуелните трендови во автоиндустријата која упорно ги форсира чудните дизајнерски хибриди, со право се поставува прашањето до каде сето ова ќе не доведе?

1

Со обзир на актуелните трендови во автоиндустријата која упорно ги форсира чудните дизајнерски хибриди, како што се разните SUV/crossover модели, со право се поставува прашањето до каде сето ова ќе не доведе?

Еден од можните одговори ни го пружи рускиот уметник Никира Аксјонов, кој рендерираше своја провокативно-сатирична визија на поставеното прашање. Никира креираше спој на неспоивото – модели на спортски автомобили со – комби.

Но, пред сите да се забавиме и насмееме со неговите мали уметнички дела, мораме да си признаеме дека само до пред неколку години мислевме дека ќе попрво ќе се случи смак на светот од колку еден бренд, каков што е Lamborghini, да произведе SUV.

Bugatti Chiron комби – брзина во служба на практичноста

Bugatti Chiron ¬«¼í¿

Porsche Cayenne – некои велат дека оваа верзија изгледа поубаво

Porsche Cayenne ¬«¼í¿

Audi Q-нешто комби

Audi Q

Lexus со лизгачки врати и Predator предна маска

Lexus

BMW i-нешто концепт комби на струја

BMW

Alfa Romeo Pista di fallimento – товарно-расиплив простор на едно место

Alfa-Romeo

Subaru WRXCRTD-Kombinato – Rally комби

Subaru WRXCRTD-Kombinato – Rally-kombi

Škoda Kombiq – ете идеја за „реднекс“

Škoda

Повеќе вести од денес тука.

Comments

comments

Сподели.


За Авторот

Коментарите се затворени.