Пред купувачите ќе стои многу интересен избор, ќе можат да одберат било кој модел на Peugeot придвижуван од – бензински, дизел, хибриден или електромотор

01

Минатата година Peugeot продаде 2.119.845 автомобили, односно 10,4% возила повеќе од 2016 година.

Royal-Mail-Peugeot-Electric-Van

Најголеми заслуги за експлозивниот раст им припаѓаат на атрактивните SUV модели, а со бројката од 600.000 продадени единици сочинуваат 60-процентен пораст на сегментот во гамата на Францускиот лав.

peugeot_RC-HYmotion4

Peugeot сега се подготвува за електрична транзиција, а наместо лансирање на нова наменска платформа за електромобили, како што направи Volkswagen со ID, Французите на пазарот ќе понудат електрифицирани верзии на веќе постоечките автомобили направени на модуларни платформи.

peugeot-ion

Пред купувачите ќе стои многу интересен избор, ќе можат да одберат било кој модел на Peugeot придвижуван на еден од четири начини – бензински, дизел, хибриден или електромотор.

peugeot-partner-tepe-2

Во периодот помеѓу 2019 и 2020 година Peugeot планира да електрифицира 8 посто на својата гама, додека подоцна процентот би требало да порасне на 50%.

Повеќе вести од денес тука.

Comments

comments

Сподели.


За Авторот

Коментарите се затворени.