Верувале или не – материјалната штета предизвикана од оваа смешна игричка се проценува помеѓу две милијарди и 7,3 милијарди долари

pokemon-driving

Инфантилната Pokemon Go манија, која започна пред две и пол години, има сериозни последици и на сообраќајот.

Помеѓу 1 март 2015 и 30 ноември 2016 игричката е „симната“ дури 100 милиони пати, а многу често за жал е користена од возачи во секојдневниот сообраќај.

maxresdefault

Истражувањата на глобално ниво покажаа резултат дека Pokemon е виновен за дури 145.000 сообраќајни незгоди.

Некои од нив се со тешки последици, а вкупна материјална штета е процената на помеѓу 2 милијарди и 7,3 милијарди долари.

pokemon-go-pile-up

Повеќе вести од денес тука.

Comments

comments

Сподели.


За Авторот

Коментарите се затворени.