Добро е да се знае – Не возете на резерва !

00000 driver

Астрономските цени на горивото кај нас за многу возачи претставуваат голем проблем, заради што, како по некое правило се точи минимално количество на гориво и луѓето често возат на резерва.

how-to-reduce-fuel-consumption

Од тоа не само што не се добива никаква полза, туку се прави штета на системот за напојување и на моторот. Имено, дел од горивната пумпа се наоѓа на дното на резервоарот и се лади со истото, па кај мали количества на гориво се загрева и се оптеретува самата пумпа.

mobil-gas-station

Состојбата ја влошуваат честичките на нечистотија, кои се собираат на дното. Заради сето ова, се препорачува редовно да се дополнува резервоарот со гориво, штом количеството се намали на помалку од четвртина. Полнете секогаш на проверени, високофреквентни и нови бензински пумпи.

Повеќе вести од денес тука.

Comments

comments

Сподели.


За Авторот

Коментарите се затворени.