Како модерните тркачки автомобили би изгледале да не се прекина легендарната Група Б?

1

WRC е навистина фантастична автомобилска дисциплина за гледање во живо, но тркачките возила кои таму се натпреваруваат се базирани само врз хечбек моделите, така да многу често посакуваме да се врати ерата на Lanciа Stratos, Ford RS200, Lanciа Deltа S4, Audi Quattro…

Како модерните тркачки автомобили би изгледале да не се прекина легендарната Група Б?

1452850099_30

Една од специјализираните интернет страници за автомобилизам изнајми вистински уметник, кој мајсторски успеа во стварност да ја претвори оваа наша мечта.

Современата Група Б е пред нас – тука ги гледаме Porsche 911 и Rolls-Royce Wraith облечени во униформа на ретро рели тркачи, Alfa Romeo Giulia во „воените бои“ на Martini, Audi TT во класичен Ur-Quattro колорит, Fiat 500 Abarth и други.

Кој е вашиот фаворит?

Повеќе вести од денес тука.

Comments

comments

Сподели.


За Авторот

Коментарите се затворени.