На аеромитингот МАКС 2017 во близината на Москва се случуваа жестоки трки

R8

Во режија на компанијата Audi, силата и брзината си ја одмерија спортисти на четири тркала против авиони.

На црта застанаа Audi R8, врвно подготвен Seat и тркачки болид, додека на другата страна беа MIG29UB, тренажен YAK-54 и акробатски EA-300L.

Болидите и авионите на половина трка морале да свртат полукружно, на земја и во воздух, така да не се тестирала само брзината. Како известуваат руските медиуми, резултатот е нерешен – 3:3.

Повеќе вести од денес тука.

Comments

comments

Сподели.


За Авторот

Коментарите се затворени.