Ова вечно актуелно прашање секогаш предизвикува многу динамични дискусии со убедливи аргументи од двете страни

Менувач

Иако во периодов повеќе од две третини европски возачи, за разлика од американските, ги менуваат брзините на своите автомобили рачно, автоматиците се во спор, но континуиран раст.

Пред се, заслугата за ова припаѓа на техниката која напредува со крупни чекори.

Смислата на автоматскиот менувач лесно се потенцира – десната рака останува слободна, бидејќи автоматикот ја презема целата акција. Но, од друга страна поборниците на мануелните менувачи едноставно сакаат да бидат вработени и самите да го контролираат менувачот по своја желба.

Подобрените технички решенија како за мануелните, така и за автоматските менувачи ја зголемуваат оваа двојба, а во видео прилогот погледнете и споредете кој вие би го одбрале:

Повеќе вести од денес тука.

Comments

comments

Сподели.


За Авторот

Коментарите се затворени.