Да откриеме кој од овие два модели е побрз во драг трка на 400 метри, од место и со летечки старт и кој поефикасно сопира

maxresdefault

Иако имаат слични ознаки Mercedes AMG GT R и Nissan GT-R се два сосема различни спортски автомобили.

Германскиот модел е супер спортски двосед со заден погон и 4.0 twin-turbo V8 агрегат кој испорачува 585кс и 700Nm, додека „Јапонецот“ е четворосед со погон на сите тркала, опремен со 3.8 twin-turbo V6 мотор со 570кс и 630Nm.

Двата спортски автомобили драстично се разликуваат и по цена, со обзир на тоа дека Mercedes е скоро двојно поскап од моделот на Nissan.

Британскиот CarWow ја искористи сличноста во номенклатурата на овие возила како повод за мал споредбен тест, за да откриеме кој од овие два модели е побрз во драг трка на 400 метри, од место и со летечки старт и кој поефективно сопира.

Да го погледнеме видео прилогот:

Повеќе вести од денес тука.

Comments

comments

Сподели.


За Авторот

Коментарите се затворени.