Монтоја во Bugatti Chiron постави нов Гинисов светски рекорд во забрзување од 0 до 400км/ч и сопирање до 0км/ч

Chiron Montoya 3

Хуан Пабло Монтоја во Bugatti Chiron постави нов Гинисов светски рекорд во забрзување од 0 до 400км/ч и сопирање до 0км/ч за сериски возила.

Да прецизираме, етапата 0-400-0км/ч Chiron ја одработи за 41,96 секунди, за што му беше потребно 3,112 километри пат.

Chiron Montoya

За забрзувањето од 0 до 400км/ч се „потрошени“ 32,6 секунди и 2,621 километри, а интересен е фактот што 41-годишниот Монтоја при соборувањето на рекордот не носеше ниту тркачки комбинезон, ниту кацига.

Chiron Montoya 2

Bugatti наведува дека ова претставува прв чекор кон нивниот нов брзински рекорд за продукциски возила најавен за 2018 година.

Повеќе вести од денес тука.

Comments

comments

Сподели.


За Авторот

Коментарите се затворени.