Неправилно врзаниот појас може да доведе до повреди на внатрешни органи, градниот кош, па дури и до повреди на вратот и главата

Неправилно врзаниот појас може да доведе до повреди на внатрешни органи, градниот кош, па дури и до повреди на вратот и главата.

Многу возачи не размислуваат за тоа колку појасот е битен, па често неправилно го користат. Некои од нив го спуштаат горниот дел на појасот под пазувите, а има и такви кои воопшто не се ни врзуваат, туку во механизмот заглавуваат штипка.

Ваков начин на (не)врзување може да доведе до многу сериозни повреди, па дури и до смртни последици.

Правилно врзаниот појас во автомобилот ви го чува животот, но неправилното користење нема да ве заштити – напротив, ќе доведе до тоа многу полесно да настрадате при несреќа.

Повеќе вести од денес тука.

Comments

comments

Сподели.


За Авторот

Коментарите се затворени.