Во периодов кога во регионот владеат поларни температури кружат многу приказни за тоа како агрегатите се однесуваат во овие екстремни услови

ТЕРМАЛНА КАМЕРА

Инженер од САД со термална камера го снимил палењето на моторот во својот автомобил, за јасно да се види целиот процес:

Возилото чиј мотор бил изгаснат 24 часа е стартувано на температура од -6 степени Целзиусови.

На снимката се воочува како постепено се загрева, попрецизно како се подигаат температурите на течностите и како постепено се спуштаат вртежите на моторот.

На снимката јасно се гледаат и различните температури на останатите делови на агрегатот, па секој возач може самиот да заклучи кога е најдобро да тргне по загревањето на возилото.

Повеќе вести од денес тука.

Comments

comments

Сподели.


За Авторот

Коментарите се затворени.