Да ги погледнеме 12-те најскапи државнички автомобили на светот

Кралици, претседатели, премиери, султани, сите тие уживаат во луксузот кој им го дозволува нивната позиција, а автомобилите се неизбежен дел од сето тоа.

Иако, како по некое непишано правило имаат цела ергела на автомобили во служба, секогаш еден од нив доминира со цената.

Освен луксузот, најбитен фактор е и безбедноста, а зависно од степенот на обезбедувањето на патниците, цена на возилото вртоглаво расте.

Да ги погледнеме 12-те најскапи државнички автомобили во светот:

12. Брунеи – Rolls Royce Phantom VI $148.645

12 Rolls Royce Phantom VI 148.645

11. Германија – Mercedes-Benz S600L $174.890

11 Mercedes-Benz S600L 174.890

10. Индија – Mercedes-Benz S600 (W221) Pullman Guard $180.000

10 Mercedes-Benz S600 (W221) Pullman Guard $180.000

9. Филипини – Mercedes-Benz W221 $250.547

9 Mercedes-Benz W221 $250.547

8. Русија – Mercedes S-Class Limousine $251.417

8 Mercedes S-Class Limousine $251.417

7. Малезија – Maybach 62 $394.000

7 Maybach 62 $394.000

6. Велика Британија – Jaguar XJ Sentinel $455.025

6 Jaguar XJ Sentinel $455.025

5. Тајланд – Maybach 62 Limousine $500.000

5 Maybach 62 Limousine $500.000

4. Ватикан – Mercedes-Benz M-Class $524.990

4 Mercedes-Benz M-Class $524.990

3. Кина – Hongqi Limousine $801.624

3 Hongqi Limousine $801.624

2. САД – Cadillac One $1.500.000

2 Cadillac One $1.500.000

1. Англиска кралица – Bentley State Limousine $15.167.500

1 Bentley State Limousine $15.167.500

Повеќе вести од денес тука.

Comments

comments

Сподели.


За Авторот

Коментарите се затворени.