Прекрасна соработка на врвни италијански и американски мајстори – Chrysler Virgil Exner и Ghia Mario Boano

Ghia-Chrysler-GS-1-Special-Paris-Motor-Show-1953-05

Ултра реткиот  еден од само 18 модели оригинално креирани, а се верува дека денес постојат само осум.

Овој модел освојува(л) срца, души, но и трофеи, а сега е еден од најбараните модели кај колекционерите.

CHRYSLER SPECIAL GHIA10

Специјалното купе е едно од неколкуте брилијантни модели креирани во 15-годишната соработка помеѓу компаниите Chrysler Virgil Exner и Ghia Mario Boano, која исто така ги создаде и Norseman, K 310 и Imperial Crown limousine.

Chrysler Special Ghia е претставен во далечната 1952 година на Автосалонот во Париз, по што францускиот увозник на компанијата Chrysler веднаш нарачал 18 единици.

Со број на шасија 7231533, моделот претставен на сликите ќе биде дел од аукцијата која ќе се одржи во Quail Lodge на Monterey летово, а ќе го купи понудувачот кој има доволно стил и соодветно банкарско конто.

Повеќе вести од денес тука.

Comments

comments

Сподели.


За Авторот

Коментарите се затворени.