Да ја погледнеме богатата и славна историја на овој легендарен теренец

Willys

Цел еден автомобилски бренд води потекло од легендарниот воен теренец Willys, кој се прослави во Втората светска војна.

Современиот наследник на Willys – Jeep Wrangler, со својот дизајн симболично ја слави традицијата и славното минато на оваа легенда.

Репутацијата на практичен и доверлив теренец, едноставен за транспорт и одржување Willys MB ја зацврсти на боиштата ширум светот.

Wrangler

Ваквите карактеристики, а и славата придонесоа завршувањето на Втората светска војна да не биде крај и за Willys.

Првата цивилна верзија Willys CJ2A, претставена е веќе 1945 година, а произведувачот веќе истата година и официјално ја заштити марката Jeep, под која во наредните децении ќе се изработуваат не само директните наследници на моделот Willys MB, туку и многу други современи теренски возила, како што е фамилијата Cherokee/Grand Cherokee.

Повеќе вести од денес тука.

Comments

comments

Сподели.


За Авторот

Коментарите се затворени.