Прочитајте ја веста, па сами одлучете дали Alpine A110 навистина ја заслужува оваа „престижна“ титула?

Француската организација Ledorga, организатор на изборот за европски Gay Car of the Year од 2005 година наваму, соопшти дека Alpine A110 е победник на овогодинешниот избор и носител на титулата European Gay Car of the Year 2019.

Во овој избор секој член на Ledorga заедницата има право на глас, што значи дека за разлика од другите избори тука нема жири составено од новинари, туку титулата се доделува врз основ на гласање на автомобилски ентузијасти.

Тука ќе се потсетиме дека минатогодишниот победник на овој избор беше Mercedes E класа Coupe, а вие сами одлучете дали Alpine A110 навистина ја заслужува оваа „престижна“ титула?

Повеќе вести од денес тука.

Comments

comments

Сподели.


За Авторот

Коментарите се затворени.