Видео прилогот презентира како S-класата на Mercedes доработена од Brabus изгледа во акција

Brabus Rocket

Brabus 900 Rocket веќе го претставивме, а денес презентираме како забрзува овој монструм.

Да се потсетиме, V12 BiTurbo агрегатот е засилен на дури 900кс и 1500Nm, електронски ограничен на 1200Nm, за возилото да биде управливо.

Вградени се нови турбо полначи, ладењето е унапредено, а заменет е и издувниот систем.

Како сето ова изгледа во стварноста може да се види на видео прилогот, во кој овој Brabus постигнува брзина од 347км/ч, а се чини како да има уште „резерва“:

Повеќе вести од денес тука.

Comments

comments

Сподели.


За Авторот

Коментарите се затворени.