Актуелно

Актуелно
СКАНДАЛОЗНО: Од цените за работната рака во сервисот на Bugatti Veyron ќе ви се сврти во главата

Сензорот за положба на брегастата осовина чини поволни 7,92 евра (ист е како кај Golf), но неговата замена чини неверојатни и монструозни 5.200 евра Доколку…

Актуелно
Euro NCAP: Најбезбедни автомобили за 2018 година

Автомобилската безбедност значително напредуваше благодарение на бројни нови технологии, но кои модели се сепак најбезбедни? Автомобилската безбедност значително напредуваше последниве години благодарение на бројни нови…

Актуелно
БАНКРОТ: Пропадна обидот за соборување на светскиот брзински рекорд од 1.600 км/ч

Проектот за соборување на рекорд за најбрзо копнено возило на планетава стопиран заради финансиски проблеми Проектот Bloodhound SSС, покренат во септември 2015 година, згасна заради…

Актуелно
СКАНДАЛ: Паркирањето во Скопје во денови со голема загаденост ќе чини и до 200 денари

Поради неспособноста да се справи со се поголемата загаденост власта воведува криминален арач за возачите Двојно поскап арач за паркинг во Скопје во услови на…

Актуелно
JALOPNIK: Yugo воопшто не беше лош автомобил како што беше прикажуван во САД

Конечно после толку години американските авто новинари станаа во одбрана на нашето Yugo Некогашната гордост на југословенската автоиндустрија, Yugo, на Запад беше неправедно сатанизиран и…

Актуелно
ДАЛИ ЗНАЕТЕ: Кој е новиот модел на Fiat кој ќе се произведува во Крагуевац?

Станува збор за мал SUV од трендовски карактер, модел за кој има голема побарувачка на европскиот пазар Италијанските медиуми специјализирани за автомобилската индустрија и бизнис…

Актуелно
ИСТРАЖУВАЊА: Системите за автоматско сопирање значително ја редуцираат штетата предизвикана од судир

Институтот за осигурување и безбедност на патиштата на САД утврди колку е ефикасен системот за предупредување на судир Институтот за осигурување и безбедност на патиштата…

Актуелно
DEUTSCHE WELLE: По забраната за движење на моторни возила воздухот уште позагаден

Искуствата од западните градови сведочат дека ваквите забрани се погрешен чекор и не само што не се никакво решение за аерозагадувањето, туку имаат и контраефект…

1 2 3 115