Volkswagen планира да престане со производство на моделите „Буба“ и Sciroccо

Volkswagen-Scirocco-2015-1024-01

Економските предизвици во кои упадна германскиот гигант заради Diesegate ќе се решаваат најмалку до 2020 година, прогнозираат челниците на Volkswagen.

Во најавените планирани заштеди спаѓа и стопирањето на производството на модели кои имаат лоши продажни резултати, пред се VW „Буба“ и Scirocco.

Volkswagen-Beetle-2017-1024-01

Покрај намалувањето на бројот на моделите во понудата, кружат шпекулации за продажба на Ducati и рационализирање на моторната палета.

Покрај двата наведени модели, се предвидува и намалување на бројот на варијациите на моделите, пред се на Golf.

Volkswagen-Golf_Variant-2017-1024-17

Повеќе вести од денес тука.

Comments

comments

Сподели.


За Авторот

Коментарите се затворени.