Кина важи за земја која ја красат многу природни убавини и архитектонски чуда, а автопатот Хепу-Напо е навистина нешто прекрасно

DL9Mho3XkAA1iCM

Кина важи за земја која ја красат многу природни убавини и архитектонски чуда створени од човечката рака.

Меѓутоа, автопатот Хепу-Напо, кој се простира низ југозападната регија Гуангси е навистина нешто особено.

Most-Beautiful-Expressway-in-SW1-ChinaA

Бетонската конструкција на самиот пат претставува силен контраст со околината – густата вегетација и планините кои го опкружуваат создаваат прекрасна глетка, на која ретко кој може да одолее.

Токму заради ова, светските медиуми го прогласија автопатот S60 во близината на границата со Виетнам за еден од најубавите во светот.

Baise-China-8th-Oct-2017-EDITORIAL-USE-ONLY-CHINA-OUTThe-Hepu-Napo-Expressway-is-regarded-as

Иако на фотографиите снимени од воздух често е празен, граден е со визија за иднината.

Во најгусто населената земја на светот живеат 1,3 милијарди луѓе, од кои 40% во руралните краишта.

800x450

Уживајте во ова прекрасно патување:

Повеќе вести од денес тука.

Comments

comments

Сподели.


За Авторот

Коментарите се затворени.