Од како Apple ја смени Coca Colа како највреден бренд на светот, технолошките марки котираат се подобро, а авто индустријата има се повеќе претставници во најдобрите 100

Automotive Firms Increased their Global Brand Rankings in 2017

Највреден авто бренд е и понатаму Toyota, но со падот од вредноста од 6% мораше да се задоволи со седмото место. Од друга страна, оставајќи го и IBM зад себе Mercedes се искачи до одличното девето место со раст од 10%.

На 13 место е BMW, чија вредност е непроменета во изминатава година, додека во топ 20 најјаки светски брендови за прв пат е и Honda, благодарение на растот од 3%.

Во престижното друштво на највредни авто брендови за прв пат е и Ferrari на 88 место.

Поредокот на авто брендови во Топ 100 највредни светски марки изгледа вака:

7. Toyota

9. Mercedes-Benz

13. BMW

20. Honda

33. Ford

35. Hyundai

38. Audi

39. Nissan

40. Volkswagen

48. Porsche

69. KIA

73. Land Rover

87. MINI

88. Ferrari

98. Tesla.

Повеќе вести од денес тука.

Comments

comments

Сподели.


За Авторот

Коментарите се затворени.