Со овој модел Хамилтон е снимен во Холивуд, а во каква (не)прилика, видете и проценете сами

Lewis Hamilton е љубител и колекционер на суперспортски автомобили и неговата гаража е полна со ексклузивни примероци.

Ѕвездата на „Формула 1“, кој вози Mercedes-AMG, во својата колекција има неколку модели од конкурентските брендови. Тука, пред се, мислиме на Ferrari 599 GTO и LaFerrari Coupe, а најновиот член е Aperta.

Со овој модел Хамилтон е снимен во Холивуд, а во каква (не)прилика, видете сами:

За разлика од LaFerrari Coupe, кој е достапен во традиционалните комбинации на бои, оваа Apertа се истакнува со бела боја на екстериерот и црни карбон детаљи.

Покрај наведените модели, Луис во својата колекција има палета на Mercedes-Benz модели, вклучувајќи ги и SLS AMG, Pagani Zondа 760LH (погонуван со AMG мотор).

Постојат и непотврдени шпекулации дека Хамилтон поседува и два хиперспортски Mercedes-AMG Project One.

Повеќе вести од денес тука.

Comments

comments

Сподели.


За Авторот

Коментарите се затворени.